3 vragen aan… Gehandicaptensport Nederland (copy)

3 vragen aan…

Gehandicaptensport Nederland

In deze rubriek legt de redactie telkens drie vragen voor aan een professionele dienstverlener. Dit keer Gehandicaptensport Nederland. Wat kan de sportbond voor je betekenen? Het bondsbureau geeft antwoord.

1. Wat doet Gehandicaptensport Nederland?

“Gehandicaptensport Nederland wil zo veel mogelijk mensen met een beperking inspireren om te gaan sporten of bewegen. Als sportbond helpen we aanbieders die zich met gehandicaptensport bezighouden. De clubs die bij ons zijn aangesloten, worden ondersteund met advies en allerlei producten en diensten. Denk aan cursussen voor vrijwilligers, verzekeringen voor sporters, trainers en bestuurders, en alle hulp bij de vele regelgeving waar clubs tegenwoordig rekening mee moeten houden.
Gehandicaptensport Nederland is ook de organisator van een aantal sporten, zoals boccia, goalball, para ice hockey, rolstoelrugby en blindenvoetbal. Voor die sporten organiseren we competities, trainersopleidingen en uitzendingen naar internationale toernooien.”

“Verder zijn we bezig met projecten waarin we als ‘praktijkexpert’ samen met andere organisaties de gehandicaptensport verder helpen. Denk aan sportstimuleringsprojecten zoals Ongehoord Sportief voor mensen met een auditieve beperking, Zichtbaar Sportief voor mensen met een visuele beperking of MATP, een project dat zich richt op mensen met een ernstige meervoudige beperking. Of denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar een veilige sportomgeving voor mensen met een beperking.”

“We verzorgen daarnaast bijeenkomsten voor gemeenten die meer willen weten over gehandicaptensport en hoe de ambities op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking het best kunnen worden vertaald naar acties en resultaten.”

2. Hoe kan Gehandicaptensport Nederland mij verder helpen?

“Niet alleen organisaties maar ook mensen die sportvragen hebben kunnen bij Gehandicaptensport Nederland terecht. We staan iedereen graag te woord en als we zelf geen antwoord hebben dan doen we ons best de vraag op de goede plek te laten landen.”

“Voor (nieuwe) sporters hebben we op de website een overzicht staan van de sporten voor mensen met een beperking die worden aangeboden. Dat aanbod wordt steeds groter. We verbinden je ook graag aan de ruim zeventig andere sportbonden die je verder kunnen helpen met jouw favoriete sport.”

“Het kan zijn dat je bij een vereniging of stichting sport die nog niet bij een sportbond is aangesloten, maar dat wel graag zou willen. Of dat je club meer zou willen weten over de voordelen van aansluiting bij een sportbond. Jij of de organisatie kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen.”

“En wanneer je bijvoorbeeld bij een bedrijf werkt of vaak bij een bedrijf komt dat wil bijdragen aan de gehandicaptensport, maar niet precies weet hoe, dan kan ook contact met ons opgenomen worden.”

3 Waar kan ik Gehandicaptensport Nederland vinden?

“Je kunt ons vinden via onze website. Natuurlijk kun je ons ook mailen of bellen op 030 307 78 90.”

Wil je op de hoogte blijven van onze sporten, kennismakingsdagen, projecten en actualiteiten, dan kun je ons volgen op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of YouTube.”

Tekst en foto’s: Support Magazine

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • 3 vragen aan… Gehandicaptensport Nederland (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • 3 vragen aan… Gehandicaptensport Nederland (copy)

    Volgende artikel

In dit online magazine van de makers van Support Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Support Magazine. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Support Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel (085) 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol/ e-mail / of bel (030) 307 22 48

Samenwerken?

Rob van der Linden/e-mail / of bel (030) 303 12 95