”Bij De Hoogstraat wisten ze dat ik wèl weer zou kunnen lopen.” (copy)

”Bij De Hoogstraat wisten ze dat ik wèl weer zou kunnen lopen.”

Rob Bakels draagt twee bovenbeenprothesen. Hij had twee inwendige knieprothesen die door zijn lichaam werden afgestoten, waardoor zijn beide benen geamputeerd moesten worden. De arts die hem behandelde vertelde hem dat hij op zijn leeftijd nooit meer zou kunnen lopen.

Uw arts vertelde u dat u niet meer kon lopen?

Ja, tot mijn grote verbazing zei de vorige revalidatiearts tegen me: “U bent al wat ouder, leren lopen met twee beenprothesen, dat gaat niet meer lukken.” Moet je het daar dan bij laten zitten? Dat heb ik niet gedaan. Een andere arts verwees me door naar De Hoogstraat. En daar hadden ze direct het plan om me weer aan het lopen te krijgen! Ze hadden er vertrouwen in. En ik dus ook!

Wat hebben ze gedaan bij De Hoogstraat Orthopedietechniek?

In eerste instanties hebben ze twee “stubbies” gemaakt. Dat zijn prothesekokers zonder buizen en voeten, maar met een onderstuk waarop je kunt staan. Je bent dan klein en dicht bij de grond, dat maakt het leren lopen met twee amputaties eenvoudiger. Je hebt stijve benen en niet de wankele constructie van voet en knie. Zo ben ik begonnen met looptraining, twee keer in de week. Dat hoorde gewoon bij het aanmeten van de prothese. De instrumentmakers Kas en Rachel en beweegtrainer Frank spraken steeds met elkaar door hoe we weer een stap verder konden komen. Het was echt een heel proces van denken, doen en onderzoeken met elkaar.

Wat moest u allemaal doen tijdens de looptraining?

Ik moest over dikke matten en om pionnen leren lopen, stil leren staan en steeds verdere afstanden leren afleggen. Elke keer werden er filmpjes gemaakt en kon ik zien hoe ik vorderde. Dat heeft me heel erg geholpen om door te gaan!

Loopt u nog met stubbies?

De stubbies werden steeds een stukje hoger gemaakt, zodat ik langzaamaan wende iets verder van de grond te zijn. Door te trainen maakte ik mijn spieren sterk, zodat ik uiteindelijk op echte prothesen kon gaan staan. Met elektronische knieën. Dat heeft best even geduurd hoor. Maar ik werd goed begeleid door het hele team.

Hoe heeft u de dienstverlening ervaren?

Bij de vorige instrumentmakerij zeiden ze als ik problemen had met de prothesen: “Dat ligt aan u hoor.” Hier bij De Hoogstraat Orthopedietechniek voelt dat anders. Ik mag mijn orthopedisch instrumentmakers alles vragen, zij leggen veel uit en zij kijken vervolgens serieus wat ze kunnen doen. Heel vaak wordt er dan toch wat aan de prothese aangepast. Ze denken echt met je mee! En van de beweegtrainer kreeg ik een hele map mee met oefeningen voor thuis. Alles is goed verzorgd, iedereen is sympathiek en de dingen worden goed geregeld. Dat maakt dat ik heel tevreden ben.

Ook een second opinion aanvragen? Bel 06-20365508.

Meer verhalen van onze cliënten lezen? Klanten vertellen

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • ”Bij De Hoogstraat wisten ze dat ik wèl weer zou kunnen lopen.” (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • ”Bij De Hoogstraat wisten ze dat ik wèl weer zou kunnen lopen.” (copy)

    Volgende artikel

In dit online magazine van de makers van Support Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Support Magazine. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Support Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel (085) 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol/ e-mail / of bel (030) 307 22 48

Samenwerken?

Rob van der Linden/e-mail / of bel (030) 303 12 95