“Bij Protec kreeg ik weer goede beenprothesen. Ik loop weer zonder pijn!” (copy)

“Bij Protec kreeg ik weer goede beenprothesen. Ik loop weer zonder pijn!”

Nicole ter Wal maakte, toen ze 1 jaar was, een meningokokkensepsis mee. Haar beide benen moesten door de knie geamputeerd worden. 

Hoe ben je bij Protec terechtgekomen?

Een tijdje geleden ben ik verkeerd op mijn stomp terecht gekomen, daardoor zat ik een een tijd in een rolstoel. Toen ik weer mocht belasten werden er door mijn vorige instrumentmaker nieuwe kokers gegipst, die niet goed opgemeten waren, waardoor ik enorm veel pijn kreeg. Mijn instrumentmaker vond dat ik er “doorheen moest lopen”. Dat vond ik vreemd, ik had echt pijn. Ik kwam er niet meer uit met mijn instrumentmaker en ben via via terechtgekomen bij Protec.

Hoe heb je de second opinion ervaren?

Het verbaasde me dat de directeur er zelf bij was en dat er een hele dag gepland was voor mij. Ik kreeg veel informatie en er werd goed naar mijn benen gekeken. Er werd duidelijk gezegd dat ik niet hoefde over te stappen en dat ik de informatie mee kon nemen naar mijn instrumentmaker.

Wat had je aan de second opinion?

Ik werd er een stuk wijzer van. Ik vond het er erg modern en ik vond de hoeveelheid tijd die ze namen heel bijzonder. Ik heb die middag nog een andere cliënt gesproken. Zij was heel enthousiast over Protec, dat gaf nog wat extra vertrouwen.

Ben je teruggegaan naar je eigen instrumentmaker?

Ik was meteen laaiend enthousiast. Dit jongere team leek me moderner, ik had het gevoel dat ze er veel verstand van hadden en goed geschoold waren. Ik heb uiteindelijk besloten over te stappen.

Wat gebeurde er verder bij Protec?

Het aanmeten van mijn prothesen was heel bijzonder. Er stonden drie instrumentmakers voor mij klaar. De kokers zijn direct om mijn stompen heen aangemeten. Het vreemdst vond ik het nog dat ik de kokers meteen kon passen.  Het eerste wat ik voelde toen ik opstond en op de beide prothesen stond was: “Wauw, ik voel mijn rug niet!” Ik had altijd last van mijn rug, daar werd voorheen wel naar gekeken, maar er was geen oplossing voor. Ik sta nu echt een stuk rechter. Ik mocht even voorzichtig rondlopen tussen de brug, maar het liefst was ik meteen los gaan lopen.

Ben je tevreden?

Jazeker. Ik liep zo op de prothesen weg. Laatst ben ik gaan winkelen met een vriendin, gewoon met de prothesen en niet in de rolstoel. Uiteindelijk heb ik nog loopcoaching gekregen van de beweegcoach, hij heeft me nog meer tips meegegeven. Ik vind het echt fijn dat er zo met me meegedacht wordt, dat er praktisch getraind wordt.

Je hebt weer vertrouwen in je prothesen?

Ik trek mijn protheses weer met plezier aan. Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap. Ze zijn gespecialiseerd en weten wat ze doen. Ja ze denken hier echt mee.

Ook een second opinion aanvragen? Bel 06-20365508.

Meer verhalen van onze cliënten lezen? Klanten met een beenprothese vertellen | Protec

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • “Bij Protec kreeg ik weer goede beenprothesen. Ik loop weer zonder pijn!” (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • “Bij Protec kreeg ik weer goede beenprothesen. Ik loop weer zonder pijn!” (copy)

    Volgende artikel

In dit online magazine van de makers van Support Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Support Magazine. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Support Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel (085) 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol/ e-mail / of bel (030) 307 22 48

Samenwerken?

Rob van der Linden/e-mail / of bel (030) 303 12 95