“Ik hou wel van doorrijden. Het liefst in een Mini Cooper” (copy)

Sanne Kock:

“Ik hou wel van doorrijden. Het liefst in een Mini Cooper”

Het heeft allemaal even geduurd – corona en zo – maar zo onderhand nadert Sanne Kocks rijexamen meer en meer.

Mens

Sanne Kock (23) is een vlotte, levenslustige en ondernemende dame. Ze heeft een halfzijdige verlamming aan de rechterkant van haar lichaam, die sinds haar geboorte haar logistieke bewegingsvrijheid beperkt. 

Sanne: “Ik doe dus alles met het openbaar vervoer. En ik heb een enorm lieve vriend die me met zijn auto zoveel mogelijk overal brengt. Maar het mooiste zou een eigen auto zijn. Ik wilde al lang rijles, maar door omstandigheden zoals een operatie in 2015, kon ik pas in januari 2020 contact gaan zoeken met Bever. Dit vanwege de gezondheidsverklaring met alle keuringen daaromheen plus de coronapandemie.”

“Uiteindelijk kon ik pas in november 2020 les gaan nemen bij Bever. Mijn rij-instructeur is Wim Veens, een geweldige docent bij wie je je echt op je gemak voelt, omdat je bij hem gewoon fouten mag maken. Waar je dan weer van kunt leren. Bever zelf is trouwens een heel gezellig, professioneel en kundig bedrijf. Zo kan het de lesauto heel snel van tijdelijke aanpassingen voorzien waardoor deze zich aan ieder willekeurige beperking aanpast. In mijn lesauto bijvoorbeeld moest het gas links zitten, vanwege de verlamming van mijn rechtervoet. En er moest een panoramische spiegel komen voor een optimaal zicht achter de auto. Komende november doe ik mijn tussentijdse rijtoets en daarna volgt het eigenlijke rijexamen. En hopelijk daarna…míjn rijbewijs.”

Auto

Favoriete auto van Sanne is de Mini Cooper, het legendarische sportief-vlotte Britse autootje dat in de jaren zestig menige rally won.

Sanne: “Ik ben een Mini Cooper-gek, of het nou een oldtimer of een nieuwe is. Ze zijn schattig en klein. Maar het belangrijkste is dat je met een rijbewijs en aangepaste auto je vrijheid weer terughebt. Je bent niet meer afhankelijk van diensttijden van het ov. Alledaagse routes worden veel makkelijker. Dus als je mij zou vragen hoe belangrijk eigen aangepast vervoer voor iemand met een beperking is op de schaal van 1 tot 10, dan zeg ik zeker een 10.”

Ans van den Broek, Bever: “De Bever lesauto (of -bus) wordt bij je voor de deur voorzien van de benodigde aanpassingen, waarna je samen met een van onze instructeurs op pad gaat, je vrijheid tegemoet”

Tekst: Paul Waayers

Foto’s: Richard van Herwaarden

Tussen de wens om een aangepaste auto te kunnen rijden en het daadwerkelijke bezit ervan, ligt een tamelijk complex proces. Aanvragen, papierwerk, passingen en keuringen. Gelukkig merk je daar als onze klant maar weinig van, want onze adviseurs nemen veel werk uit handen.

Het ervaren team van Bever staat klaar om jou een passende mobiliteitsoplossing te bieden!

Bever Andelst b.v.

0488-451041
andelst@bevertmc.nl

Bever Assen b.v.

0592-343411
assen@bevertmc.nl

Bever Bodegraven b.v.

0172-619241
bodegraven@bevertmc.nl

Bever Breda b.v.

076-5414944​
breda@bevertmc.nl

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • “Ik hou wel van doorrijden. Het liefst in een Mini Cooper” (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • “Ik hou wel van doorrijden. Het liefst in een Mini Cooper” (copy)

    Volgende artikel

In dit online magazine van de makers van Support Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Support Magazine. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Support Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel (085) 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol/ e-mail / of bel (030) 307 22 48

Samenwerken?

Rob van der Linden/e-mail / of bel (030) 303 12 95