”Mijn instrumentmaker bedenkt altijd weer wat nieuws!” (copy)

”Mijn instrumentmaker bedenkt altijd weer wat nieuws!”

Roland Benjamin heeft een onderbeenamputatie sinds 2013. Hij werd aangereden en had ernstig letsel. Na zeven weken ziekenhuis leerde hij opnieuw lopen met een onderbeenprothese. Hij heeft nu een goed passende prothese en kan zijn hobby, het restaureren van oude brommers, weer uitoefenen.

Je hebt een verkeersongeluk gehad?

In augustus 2013 werd ik aangereden door een bestelbusje. Ik weet niks meer van het ongeluk en heb daarna vier dagen in coma gelegen. Mijn schedel was gebroken, mijn borstkas verbrijzeld, schouder en ellebogen gebroken, ik had een scheur in mijn lever en mijn darmen en had ook nog eens een bloeding in mijn hoofd gehad. Ik lag in gruzelementen.

Als ik dit zo hoor is het inderdaad een wonder dat je ongeluk overleefd hebt

Ja, het is een wonder dat ik er nog ben. Mijn onderbeen moest meteen na het ongeluk geamputeerd worden. In eerste instantie is mijn voet geamputeerd. In een volgende operatie is mijn been onder de knie geamputeerd en werd ook direct een plaat in mijn elleboog gezet. Iets meer dan drie weken heb ik in het ziekenhuis gelegen en daarna nog bijna vijf weken in het zorghotel. Pas toen ik daar was, besefte ik wat er gebeurd was.

Wat kun je je nog herinneren van je eerste prothese?

Mijn eerste prothese was binnen drie dagen klaar, dat was nog in de tijd dat ik in het zorghotel zat. In eerste instantie mocht ik nog niet veel met de prothese doen, maar kreeg hem al wel mee naar huis. Dat opnieuw leren lopen, dat kan ik me nog goed herinneren: ik moest in een brug staan met mijn handen los. Daarna werd me gevraagd om een stukje met een rollator te lopen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde me geen bejaarde voelen.

Is het gelukt een goede prothese te maken?

Jazeker. Ik liep eigenlijk meteen weg op de prothese. Dat proces is me niet tegen gevallen. Ik heb nu een MSS-koker. Dat is een prothesekoker die niet gegipst wordt, maar die direct op de huid wordt aangemeten. Een heel speciale techniek die ze bij Rjindam Orthopedietechniek toepassen. De prothese was snel klaar en ik liep er vrij snel mee weg. Ze denken hier echt met je mee, maar ik vind het ook belangrijk om zelf te blijven aangeven wat ik nodig heb. Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen en hoop dat anderen dat ook treffen: een instrumentmakerij waar mensen je echt kennen en hard voor je lopen!

Een second opinion aanvragen of afspraak maken? Bel 010-2412555.

Meer over ons lezen? Beenprothesen – Rijndam VerBaas Jezelf

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • ”Mijn instrumentmaker bedenkt altijd weer wat nieuws!” (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • ”Mijn instrumentmaker bedenkt altijd weer wat nieuws!” (copy)

    Volgende artikel

In dit online magazine van de makers van Support Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Support Magazine. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Support Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel (085) 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol/ e-mail / of bel (030) 307 22 48

Samenwerken?

Rob van der Linden/e-mail / of bel (030) 303 12 95