Zelfredzaam met een beetje hulp (copy)

Zelfredzaam met een beetje hulp

Zelfredzaamheid is belangrijk voor mensen die revalideren, ouder worden of te maken hebben met een beperking. Je wilt zelfstandig blijven wonen en een zo ‘gewoon’ mogelijk leven leiden. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel hulpmiddelen die helpen om langer zelfredzaam te blijven. Of te wel, zelfredzaam met een beetje hulp. 

Zelfstandig kunnen draaien in bed 

Wanneer je verminderde kracht hebt, kan het lastig zijn om zelfstandig te kunnen draaien in bed. De oplossing hiervoor is een laken waarmee je deze draai zelfstandig kunt maken. Het Midi Corner laken van Immedia is deels van satijn, waardoor het draaien en schuiven van je lichaam een stuk vlotter gaat. De katoenen randen aan de zijkant voorkomen dat je uit bed glijdt. Het voeteneinde is ook van katoen waardoor je jezelf goed met je voeten kunt afzetten als je wilt draaien. Immedia heeft een breed scala trek- en glijlakens die gebruikt kunnen worden door mensen met een licht beperkte mobiliteit maar ook voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. 

Extra ondersteuning op het toilet  

Een goede toiletverhoger en armsteunen zorgen er niet alleen voor dat je je beter zelf kunt redden, maar ook voor een stukje veiligheid. Valongevallen komen veelal voor in de badkamer en met de juiste hulpmiddelen kan dit al gauw worden voorkomen. De My-Loo toiletverhoger met armsteunen kan eenvoudig vastgemonteerd worden aan het toilet. Ideaal, want je hoeft geen gaten in de muren te boren. De armsteunen kunnen bovendien eenvoudig op en neer bewogen worden. De My-Loo toiletverhoger is een comfortabele toiletverhoger en fijn in gebruik.  

Tekst en beeld: Etac

Meer weten 

Benieuwd naar deze hulpmiddelen en wat er nog meer beschikbaar is om zelfredzaamheid te vergroten en langer zelfstandig te kunnen wonen? Kijk dan eens op Etac.nl of neem gerust contact op één van onze hulpmiddelen adviseurs: 0513 68 16 86. 

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Zelfredzaam met een beetje hulp (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/support-magazine.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Zelfredzaam met een beetje hulp (copy)

    Volgende artikel

In dit online magazine van de makers van Support Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Support Magazine. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Support Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel (085) 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol/ e-mail / of bel (030) 307 22 48

Samenwerken?

Rob van der Linden/e-mail / of bel (030) 303 12 95